Splošni pogoji

S spletno trgovino in servisno dejavnostjo na strani www.sesalec.net in njenimi podstranmi upravlja Sesalec.net, ki je ponudnik storitev. Svetujemo vam, da pred uporabo te strani pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne strani www.sesalec.net.
Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji spletne trgovine in servisne dejavnosti so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Načina plačila

Ponudnik omogoča naslednja načina plačil:

 

1. Plačilo po predračunu – bančno nakazilo

V primeru, da se odločite za predplačilo, lahko to izvedete preko ene od spletnih bank, ali s plačilnim nalogom na pošti, ali v banki.

Navedeni znesek na vašem naročilu nakažete na naš transakcijski račun: SI56 1010 0005 6583 781 (Banka Intesa Sanpaolo)

Za sklic uporabite številko naročila.

Pri predplačilu vam ne bomo zaračunali provizije odkupa.

Izdelek bomo odposlali takoj, ko nam bo naša finančna služba potrdila prejem nakazila na naš TRR.

 

2. Plačilo po povzetju

Če ste se odločili za plačilo po povzetju, boste plačali vrednost naročenega izdelka dostavni službi ob dostavi naročenega izdelka na dom ali drugi navedeni naslov. V tem primeru je plačilo dostavni službi možno le z gotovino.

Pri plačilu po povzetju vam bomo zaračunali tudi provizijo odkupa, ki znaša 1,9 eur ne glede na višino nakupa.

Stroški dostave in odkupa

DOSTAVA JE BREZPLAČNA

pri nakupu v znesku 39€ ali več.

 

Dostava v višini 2,90 €

se zaračuna za vse ostale nakupe ne glede na težo paketa.

 

PROVIZIJA ODKUPA JE BREZPLAČNA

pri predhodnem nakazilu na naš TRR.

 

Provizija odkupa v višini 1,90 €

se zaračuna za vse ostale nakupe ne glede na višino odkupa.

 

V kolikor se zgodi, da vam prevoznik zaračuna dodatni strošek, ki ni naveden v vašem naročilu vas prosimo, da nam le-to skupaj z vašim TRR-jem sporočite in vam bo preveč plačana odkupnina vrnjena.

Pogoji dostave in odkupa veljajo za področje Slovenije.

Dostava izven Slovenije se zaračuna po veljavnih cenah dostavnih služb.

Dostavo po Sloveniji vrši Pošta Slovenije – Poslovni paketi, ali v tistem trenutku ugodnejša prevozna služba.

Postopek nakupa

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima v primeru napake ali iz drugih razlogov kupec možnost brez dodatnih stroškov v roku ene ure preklicati naročilo. Po preteku enournega roka bo ponudnik sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Če kupec naročila v predvidenem roku ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo preda v nadaljno obdelavo, ali naročilo z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v dogovorjenem roku in po, s strani kupca, izpolnjenimi dogovorjenimi pogoji blago pripravi in odpošlje. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Tehnični postopek za sklenitev pogodbe in dostopnost podatkov potrošniku

Kupec najprej izbere izdelek s klikom na »Dodaj v košarico«. Ko ima izbrane vse izdelke se prijavi v spletno trgovino, kjer je potrebno vnesti vse potrebne podatke za dostavo. Če je že prej nakupoval in se podatki niso spremenili, se samo prijavi. Nato mora prebrati Pogoje poslovanja in s klikom potrditi, da se z njimi strinja. V naslednjem koraku izbere način plačila: plačilo z gotovino ob dostavi ali plačilo z bančnim nakazilom. Ko izbere eno izmed plačil se izpiše katero je izbral. Potem, ko potrdi izbrano plačilo je postopek nakupa zaključen in na e-poštni naslov, ki ga je vpisal prejme e-pošto s potrditvijo naročila.

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Sesalec.net in kupcem je v spletni trgovini Sesalec.net sklenjena v trenutku, ko podjetje Sesalec.net kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Sesalec.net. Kupcu so kadarkoli, potem, ko se prijavi v spletno trgovino, dostopna vsa njegova naročila z vsemi pripadajočimi podatki: številka naročila, kupec in prejemnik s pripadajočim naslovom, vsi kupljeni artikli z razčlenjenim računom, ponoven izpis računa. Vso dokumentacijo mu lahko na njegov poziv ponovno pošlje tudi podjetje.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na kontaktni E-naslov info@sesalec.net, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilu je obvezno potrebno priložiti kopijo računa.

Celotna kupnina za vrnjene artikle vam bo vrnjena na enak način kot je bil opravljen nakup, ali pa vam bomo, po dogovoru, kupnino nakazali na vaš transakcijski račun, oziroma vam jo šteli kot dobropis pri naslednjem nakupu. Vračilo vplačil bo izvedeno nemudoma, oziroma najpozneje v 14. dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga. V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti ali kakšni drugi dostavni službi na naslov prodajalca: Primedia d.o.o., Ljubljanska cesta 58, 3000 Celje.

Obrazec za odstop od pogodbe in vračilo artiklov je uporabnikom na voljo tukaj.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.
Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Stvarna napaka

Po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) je napaka stvarna:
– če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
– če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
– če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
– če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec lahko napako na izdelku pri prodajalcu reklamira v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema prodajalec ne odgovarja več) ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor.

Potrošnik lahko uveljavlja samo tiste zahtevke, ki jih podjetje dejansko lahko izpolni (npr. ne more zahtevati popravila, če to ni mogoče, ali zamenjave, če takšnega izdelka ni več v prodaji), po drugi strani pa podjetje ne more samo odločiti, na kakšen način bo ugodilo potrošnikovi zahtevi (npr. ponudba dobropisa ni pravilna).

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev ponudnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, prav tako bo jasno razviden pošiljatelj. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne in jasno bodo določeni pogoji udeležbe v njih. Omogočen in predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil in željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Avtorske pravice

Vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike artiklov in grafika ter ostali nenašteti elementi prikazani na spletni strani in podstraneh domene sesalec.net so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odgovornost

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Prav tako lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko to trgovcu sporoči na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci svetovnega spleta. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako se ponudnik po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja morebitnih pritožb in omogočiti kupcu, da se lahko v primeru težav poveže z za to pristojno službo ponudnika. Pritožba se odda prek E-poštnega naslova sesalec.net@gmail.com.
Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pogoji poslovanja